Jon%20Ingemundsen%201

Blågrønn faktor

Blågrønn faktor (BGF, norskt miljöinitiativ) är ett verktyg för byggfrågor som rör god vattenhantering, växtlighet och biologisk mångfald. BGF ska bidra till att förbättra kvaliteten på utomhusmiljön eftersom byggföretagen måste kompensera för förlusten av grönområden.

Det finns många lösningar inom BGF för detta, och byggföretag kan välja den lösning som är mest ändamålsenlig för det enskilda projektet.

Metoden ska främst säkerställa tillväxtpotentialen och vattenhanteringen. Blågrønn faktor är ett kvantitativt verktyg där olika blågröna kvaliteter poängsätts. Vanligtvis är kravet på blågrønn faktor i städer 0,7.

Poäng beräknas enligt följande:

BGF =  (ekologiskt effektiv yta)
                 (total tomtareal)

Bergknapp erbjuder följande produkter inom blågrønn faktor:
 

Gröna tak

Genom att lägga ett sedumtak får området en ekologiskt effektiv yta på 0,2 per m² med takbeklädnad. Om takbeklädnaden är över 75 m² kan man lägga till 0,1 per m².
 

Gröna väggar

En grön vägg på en byggnad ger en ekologiskt effektiv yta på 0,4 per m². Om väggen är större än 75 m² kan man lägga till 0,1 per m².
 

Gröna mattor

Regnbädd eller liknande ger en ekologiskt effektiv yta på 0,3 per m². En grön täckning med en tjocklek på 3–20 cm ger en ekologiskt effektiv yta på 0,2 per m². Om den gröna mattans tjocklek är mellan 20 och 40 centimeter ger det en ekologiskt effektiv yta på 0,4 per m², och en tjocklek mellan 40 och 80 cm ger 0,6 per m². Om täckningen är större än 75 m² kan man lägga till 0,1 per m².
fordr%C3%B8yning
Se våra referenser
IMG_5182

Bergen

Les mer...
DJI_0041

Trondheim

Les mer...
DJI_0259
Næring
Sandnes

Les mer...
Bergknapp AS
Årsvollveien 213
4312 Sandnes
Bengt M. Tovslid, säljare
bengt@bergknapp.no
+47 908 45 926
Privacy policy
Logo Bergknapp
Denne siden bruker informasjonskaplser for funksjonalitet på siden og for anonym statistikk. Les mer om informasjonskaplser og personvern i vår personvernernærklæring.